Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

zaterdag 3 augustus 2013

Thema's

Hieronder de volledige lijst met thema's waar ik in de vorige aflevering van deze blog mee eindigde. Ik laat ze vandaag alleen als alfabetische opsomming zien, zonder verklaring waarom het ├╝berhaupt interessant zou kunnen zijn om advertenties die hierop betrekking hebben te verzamelen.

Sommige zijn ingegeven door klanten van SROK Ads, die een bepaald onderwerp verzamelen (dobbelstenen, kabouters, goochelen), andere onderwerpen illustreren cliches die reclamemakers bewust of onbewust gebruiken. De schattige baby, de sluwe vos, de oersterke olifant of neushoorn, de slimme aap, iets aan de haak slaan (hengelsport). Ook onderwerpen die iedereen in de doelgroep herkent zijn een geliefd middel: voetbal (volkssport), tennis (voor de betere klassen) - beiden worden gebruikt om de meest uiteenlopende producten aan de man te brengen. Bij het gebruik van voetbal is dat trouwens vrijwel altijd letterlijk "aan de man" brengen, bij tennis kan het ook gaat om producten voor vrouwen.

Daarnaast geven ze een leuk kijkje in welke zaken die nu vrijwel uitgestorven zijn in het verleden als normale elementen van het dagelijks leven gezien werden: draaiorgels, padvinders, postzegels verzamelen, etc.

Ook de actualiteit komt vaak terug: atoomkracht (in de jaren na de tweede wer, koninklijk huis (heel tijdgebonden, komt vrijwel uitsluitend voor bij geboortes en jubilea en dergelijke),

In de volgende aflevering(en) zal ik de afzonderlijke thema's toelichten.


Thema
Eetmomenten tijdens de dag
Advocaten (rechterlijke macht)
Alice in Wonderland
Aliens (zie Ruimtevaart & ruimtewezens)
Atoomkracht
Babies
Bad en douche
Ballonnen
Blinddoek
Buiksprekers
Chocoladeletters
Cijfers en letters
Clowns
Dieren
Dobbelstenen
Doolhof
Draaiorgels
Draaitol
Droste effect
Duiken
Eiffeltoren
Gedichtjes en rijmpjes
Geld
Gezin
Goochelen
Handen
Hengelsport
Horen, zien en zwijgen
Huwelijk
Illustrators
Jojo's
Kaartlezen
Kabouters
Kerst
Kinderen
Kindertekeningen
Klederdracht
Kleur
Koninklijk huis
Kruiswoordraadsel
Meerlingen
Microscoop
Misdaad
Muzieknoten
Moederdag
Naakt
Negers
Nieuwjaar
Nummerborden
Padvinders
Parasol & paraplu
Pasen
Pier (Scheveningen)
Planten
Postzegels verzamelen
Propaganda
Piraten (=> zeerovers)
Regenboog
Religie
Ridders
Robots
Roodharigen
Roken
Ruimtevaart
Schotten
Sinterklaas
Sneeuwballen gooien
Sneeuwpoppen
Spaarpotten
Speelkaarten
Sport
Speldjes
Stewardessen
Strand
Stripverhaal
Telefoon
Tuba
Uniform
Vaderdag
Valentijnsdag
Verkeerslichten
Verpleegsters
Voetbal
Vrouwen
Vuurtorens
Waarzegsters
Weerhuisjes
Wereldbollen
Zandlopers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten