Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

zondag 24 juni 2012

Boooooooooooooooooooring

In handboeken voor reclamemakers wordt altijd gewezen op het belang van herhaling - met een goede naamsbekendheid is immers driekwart van de strijd om de gunst van de koper al gewonnen.

Hieraan wordt door verschillende merken verschillend invulling aan gegeven: sommige merken (met name in de techniek) herhaalden maand-in maand-uit dezelfde advertenties in hetzelfde technische vakblad, anderen komen iedere keer met iets nieuws. Soms geeft dat aanleiding tot langlopende, zeer herkenbare series advertenties (bijvoorbeeld van Jagermeister en Bokma (Schat, staat de Bokma koud?).

Vandaag een voorbeeld van een reclamemaker die het herhalings-advies wel erg letterlijk neemt: dezelfde advertentie wordt 5 maal onder elkaar herhaald ... om er nog iets positief over te zeggen: het vormt wel een indrukwekkend blauw-wit vlak op de pagina (maar dat had je natuurlijk op 100 andere manieren ook kunnen bereiken, had desnoods de tekst steeds een beetje gevarieerd, een blokje met jicht, een blokje met reuma etc.)


Contrexeville-Pavillon Spring, Illustrated London News, 21-12-1907


Geen opmerkingen:

Een reactie posten