Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

maandag 11 juni 2012

Oh gosh, did you invent that just for me?

Toen ik begon met verzamelen, was ik enorm onder de indruk van alle getekende Amerikaanse advertenties - later, toen ik er honderden (misschien wel duizenden) gezien had, realiseerde ik me dat veel van die advertenties eigenlijk ontzettend op elkaar lijken, zelfs als ze door verschillende illustratoren getekend waren. Met name het verbaasde/blije/verraste vrouwengezicht uit de jaren 50 is een echt stijl-icoon uit die tijd: " O hemeltje, is al dat moois echt voor mij? ". Grote ogen, kort krullend haar, mond half open - het is bijna een schabloon, zie het voorbeeld hieronder.

Pure Pak, Saturday Evening Post, 19-11-1949

Er zijn een aantal illustratoren die deze stijl hanteren en die hun tekeningen ondertekenen, met name Jon Whitcomb en "Michael", beiden in advertenties voor bestek, maar de meeste voorbeelden zijn van de hand van een legertje van anoniem gebleven reclame-tekenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten