Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

donderdag 2 februari 2012

Illustrators (2)

Vandaag een voorbeeld van een cover van een van mijn favoriete Amerikaanse illustratoren, Constantin Alajalov, evenals Artzybasheff van Russische afkomst.

Ik ken hem vooral van omslagen van bekende tijdschriften zoals de Saturday Evening Post; hij tekende - net als Norman Rockwell en vele anderen - scenes uit het dagelijkse Amerikaanse leven, maar waar Rockwell en anderen vooral levensecht tekenden, was de stijl van Alajalov veel cartoonesker; hij tekende pratende en/of lachende monden vaak als witte vlakken, zonder enige aanduiding van tanden en ook het wit van de ogen is overdreven wit.


Alajalov, Saturday Evening Post, October 11, 1947




Geen opmerkingen:

Een reactie posten