Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

dinsdag 17 januari 2012

Typical Typography (3)

Vandaag een voorbeeld uit de jaren 60 van een typisch (?) sixties font - niet psychedelisch, maar wel schots en scheef, dus hip. Je zou verwachten dat de tijdschriften er helemaal vol mee staan, maar dat is voor de mainstream familietijdschriften zoals Libelle, Margriet, Panorama, Katholieke Illustratie, Nieuwe Revu etc. helemaal niet zo - je moet er echt naar zoeken. In muziektijdschriften vind het het vaker terug.

Regina Mode, Katholieke Illustratie, 1967

Wat ook opvalt is dat de tekst "gegoten" is in de vorm van de vrouw - dit soort typografische grapjes waarbij de hele tekst een beeld vormt, is dus al behoorlijk oud. Ikzelf ken het uit de tijd dat een computer alleen ASCII karakters op het scherm kon tonen, hetgeen een explosie aan ASCII creativiteit onder computer nerds teweeg bracht, maar zag later in mijn reclame verzameling nog veel vroegere voorbeelden. Ik zal ze opzoeken en in een van de volgende blogs in deze serie tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten