Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

woensdag 25 januari 2012

Typical Typography (5)

In de 2 vorige aflevering van deze serie over typografie heb ik het gehad over fonts c.q. stukken tekst die in een bepaalde vorm gezet zijn. Heel toevallig kwam ik gisteren (24 januari) daarvan een heel recent voorbeeld tegen: ik zat door de Metro te bladeren en zag daarin een advertentie van de (het?) IFAW met drie olifanten die alledrie gevormd worden door het woord olifant in drie verschillende talen.

IFAW, Metro, 24-1-2012

Fontpuristen zullen waarschijnlijk aanvoeren dat de letters van de woorden geen echt font vormen- ik ben onvoldoende fonttechnisch onderlegd om dat te beamen of te bestrijden - ik vind het gewoon wel grappig eruitzien :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten