Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

zaterdag 4 februari 2012

Design: Horror vacui

Over de Art Nouveau stroming in de kunst zijn al talloze boeken volgeschreven, dat hoef ik natuurlijk in mijn blog niet nog eens dunnetjes over te doen. Overigens valt de invloed van de Art Nouveau in de dagelijkse kranten- en tijdschriftreclame best mee, zo vreselijk veel voorbeelden van de horror vacui die zo kenmerkend is voor de Art Bouveau stijl tref je niet aan in de doorsnee krant - wel bijvoorbeeld in de luxere (kunst)tijdschriften en uiteraard op posters. Des te leuker als je in een onverwachte bron (het nogal technische tijdschrift "Het Vliegveld") een prachtig voorbeeld aantreft:

Ebora Propellers, Het Vliegveld, januari 1919Geen opmerkingen:

Een reactie posten