Please feel free to comment, critise or send us your additions and suggestions for future blogs; as a dealer, I also buy new material, send your offer to ads@srok.nl.

Commentaar en aanvullingen op deze blog zijn van harte welkom. Heeft u advertentie materiaal of oude tijdschriften waar u zelf niets meer mee doet, stuur dan een email naar ads@srok.nl. Voor mooi materiaal betaal ik een goede prijs. Heeft u zelf belangstelling voor oude advertenties, kijk dan eens in de on-line catalogus van SROK Ads op www.srok.nl of bij onze advertenties op Marktplaats.

vrijdag 3 februari 2012

Getekende advertenties: Handen

Zoals iedereen die zich wel eens in het tekenen van het menselijk lichaam verdiept heeft, is het tekenen van handen een van de moeilijkste dingen. Ik had vroeger een buurman die heel redelijk vrouwelijke naakten kon tekenen, het enige was dat ze nooit handen (of voeten) hadden, hetgeen toch wel afbreuk deed aan het geheel.

In de reclame is het niet anders - er zijn tekenaars die het wel kunnen en tekenaars die het niet kunnen. Vandaag een voorbeeld van iemand die op de grens zit. Het zijn zeker geen slechte handen, maar toch zien ze er niet levensecht uit. 


I.W. Harper, Bourbon, USA, December 1940


Hieronder twee details van de tekening: let op het verschil in "kwaliteit" tussen de met whiskey gevulde fles, die perfect getekend is (terwijl vloeistof toch ook niet makkelijk te tekenen is) en de handen, die stijf en hoekig aandoen.


Detail, met whiskey gevulde fles

Detail, handdrukGeen opmerkingen:

Een reactie posten